Rosii umplute cu orez si ciuperci
Ingrediente:
* 10-12 rosii medii
* 1 ceapa mare
* 1 morcov
* 1 cana de orez
* 1 cutie ciuperci (400gr.)
* branza rasa(parmezan,cascaval) de pus deasupra
* supa de zarzavat
* 4 linguri ulei de masline (floarea-soarelui)
* patrunjel tocat
* sare,piper
Pentru sos:
* apa(1/2 cana)
* 2-3 rosii curatate de pielita
* 2 linguri ulei
* praf de usturoi (sau usturoi tocat marunt)
* sare
Preparare:
Eu am preparat jumatate de compozitie ,pentru 6 rosii .Se taie rosia in partea unde a fost codita, se scoate miezul cu semintele, se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga.
In acest timp,ceapa taiata marunt se prajeste in ulei,impreuna cu morcovul ras, se adauga orezul si,cand incepe sa se rumeneasca , se stinge cu supa de zarzavat. Se lasa sa dea 2-3 clocote, se adauga miezul rosiilor tocate si zeama (nu neaparat tot) si apoi ciupercile tocate si scurse de ulei (daca sunt cele conservate in ulei), se tine alte 5 minute, se adauga sare, patrunjelul.
Important este ca compozitia finala sa fie putin zemoasa. Se umplu rosile, se aseaza intr-o cratita si se toarna deasupra sosul facut din apa, ulei, sare, rosile curatate de pielta si tocate marunt, praf de usturoi (usturoi), tinute pe foc maxim 10 minute.Deasupra rosiilor se presara putina branza rasa.
Se dau la cuptor 15 minute la foc mic.
Mentiuni:
Daca dorim le servim cu putin patrunjel tocat deasupra. Se servesc calde dar sunt bune si reci.
Daca nu punem deasupra branza rasa, devine o mancare de post.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Ingrediente:
* 10-12 rosii medii
* 1 ceapa mare
* 1 morcov
* 1 cana de orez
* 1 cutie ciuperci (400gr.)
* branza rasa(parmezan,cascaval) de pus deasupra
* supa de zarzavat
* 4 linguri ulei de masline (floarea-soarelui)
* patrunjel tocat
* sare,piper
Pentru sos:
* apa(1/2 cana)
* 2-3 rosii curatate de pielita
* 2 linguri ulei
* praf de usturoi (sau usturoi tocat marunt)
* sare
Preparare:
Eu am preparat jumatate de compozitie ,pentru 6 rosii .Se taie rosia in partea unde a fost codita, se scoate miezul cu semintele, se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga.
In acest timp,ceapa taiata marunt se prajeste in ulei,impreuna cu morcovul ras, se adauga orezul si,cand incepe sa se rumeneasca , se stinge cu supa de zarzavat. Se lasa sa dea 2-3 clocote, se adauga miezul rosiilor tocate si zeama (nu neaparat tot) si apoi ciupercile tocate si scurse de ulei (daca sunt cele conservate in ulei), se tine alte 5 minute, se adauga sare, patrunjelul.
Important este ca compozitia finala sa fie putin zemoasa. Se umplu rosile, se aseaza intr-o cratita si se toarna deasupra sosul facut din apa, ulei, sare, rosile curatate de pielta si tocate marunt, praf de usturoi (usturoi), tinute pe foc maxim 10 minute.Deasupra rosiilor se presara putina branza rasa.
Se dau la cuptor 15 minute la foc mic.
Mentiuni:
Daca dorim le servim cu putin patrunjel tocat deasupra. Se servesc calde dar sunt bune si reci.
Daca nu punem deasupra branza rasa, devine o mancare de post.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Joi Mai 23, 2013 12:42 pm Scris de EndorDiesel
» Reparatii injectoare common-rail Bosch (de la 80 RON - se pot trimite prin curier)
Joi Mai 23, 2013 12:40 pm Scris de EndorDiesel
» Cumpar auto pentru dezmembrari
Vin Apr 05, 2013 1:09 pm Scris de Acdezmembrari
» POEZIE Petruta Serban
Sam Ian 19, 2013 2:15 pm Scris de BESTPROIECT
» Sifonarie
Mar Ian 15, 2013 1:48 pm Scris de Frumuselu alexandru
» CUM SA CONSTRUIESTI O CASA IEFTINA ?
Joi Dec 20, 2012 4:33 pm Scris de BESTPROIECT
» CASE IEFTINE. CASE LEMN. PLANURI CASE. CASE AMERICANE.
Mar Dec 04, 2012 2:09 pm Scris de BESTPROIECT
» CASE IEFTINE. CASE LEMN. PLANURI CASE. CASE AMERICANE.
Mar Dec 04, 2012 2:09 pm Scris de BESTPROIECT
» CASE LA CHEIE- INTRE 20-40.000 EURO !!! PESTE 1000 PLANURI CASE ! CASE IEFTINE.
Vin Noi 30, 2012 6:28 pm Scris de BESTPROIECT