Pulpa de curcan la cuptor cu portocala si lamaie
Ingrediente:
pt 4 persoane :
2 buc pulpa curcan (partea de jos)
2 buc ceapa
4-5 catei usturoi
100 ml ulei
boia, rozmarin, 1 foaie dafin
200 ml bulion
zeama de la 1/2 lamaie
zeama de la 2 potocale
250 ml supa de carne
Preparare:
Pulpele se taie felii de 2 cm cu os cu tot . Ceapa se taie marunt , usturoiul se piseaza. Se storc portocalele si lamaia.
Intr-o tigaie se incinge 100 ml ulei si se prajesc feliile de pulpa pe ambele parti . Se incalzeste cuptorul . Carnea dupa ce e prajita se sareaza si se pipereaza si se aseaza intr-un vas termorezistent .
In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata si usturoiul si apoi il turnam peste feliile de carne din vasul yena. Se presara cu boia , rozmarin, se adauga foaia de dafin . Se pune peste 200 ml bulion, zeama de portocale, de lamaie si 250 ml supa de carne si se da la cuptor ptr cca 50 minute.
La jumatea timpului de coacere se intorc feliile de carne si se lasa mai departe la cuptor pana bucatile de carne sunt frumos prajite.
Se serveste cu cartofi piure.
Ps. eu am pus in loc de 250 ml supa, 400 ml sa obtin mai mult sos.
Complexitate: redusa
Ingrediente:
pt 4 persoane :
2 buc pulpa curcan (partea de jos)
2 buc ceapa
4-5 catei usturoi
100 ml ulei
boia, rozmarin, 1 foaie dafin
200 ml bulion
zeama de la 1/2 lamaie
zeama de la 2 potocale
250 ml supa de carne
Preparare:
Pulpele se taie felii de 2 cm cu os cu tot . Ceapa se taie marunt , usturoiul se piseaza. Se storc portocalele si lamaia.
Intr-o tigaie se incinge 100 ml ulei si se prajesc feliile de pulpa pe ambele parti . Se incalzeste cuptorul . Carnea dupa ce e prajita se sareaza si se pipereaza si se aseaza intr-un vas termorezistent .
In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata si usturoiul si apoi il turnam peste feliile de carne din vasul yena. Se presara cu boia , rozmarin, se adauga foaia de dafin . Se pune peste 200 ml bulion, zeama de portocale, de lamaie si 250 ml supa de carne si se da la cuptor ptr cca 50 minute.
La jumatea timpului de coacere se intorc feliile de carne si se lasa mai departe la cuptor pana bucatile de carne sunt frumos prajite.
Se serveste cu cartofi piure.
Ps. eu am pus in loc de 250 ml supa, 400 ml sa obtin mai mult sos.
Complexitate: redusa
Joi Mai 23, 2013 12:42 pm Scris de EndorDiesel
» Reparatii injectoare common-rail Bosch (de la 80 RON - se pot trimite prin curier)
Joi Mai 23, 2013 12:40 pm Scris de EndorDiesel
» Cumpar auto pentru dezmembrari
Vin Apr 05, 2013 1:09 pm Scris de Acdezmembrari
» POEZIE Petruta Serban
Sam Ian 19, 2013 2:15 pm Scris de BESTPROIECT
» Sifonarie
Mar Ian 15, 2013 1:48 pm Scris de Frumuselu alexandru
» CUM SA CONSTRUIESTI O CASA IEFTINA ?
Joi Dec 20, 2012 4:33 pm Scris de BESTPROIECT
» CASE IEFTINE. CASE LEMN. PLANURI CASE. CASE AMERICANE.
Mar Dec 04, 2012 2:09 pm Scris de BESTPROIECT
» CASE IEFTINE. CASE LEMN. PLANURI CASE. CASE AMERICANE.
Mar Dec 04, 2012 2:09 pm Scris de BESTPROIECT
» CASE LA CHEIE- INTRE 20-40.000 EURO !!! PESTE 1000 PLANURI CASE ! CASE IEFTINE.
Vin Noi 30, 2012 6:28 pm Scris de BESTPROIECT