OLTENIA FORUM

Bine Ati Venit Pe OLTENIA SUD !!!

FORUMUL OLTENILOR DE PRETUTINDENI

Pentru a avea acces la mai multe functii Logati-va sau Creati un cont nou !!!

Va Multumim !!!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

OLTENIA FORUM

Bine Ati Venit Pe OLTENIA SUD !!!

FORUMUL OLTENILOR DE PRETUTINDENI

Pentru a avea acces la mai multe functii Logati-va sau Creati un cont nou !!!

Va Multumim !!!

OLTENIA FORUM

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
OLTENIA FORUM

Forumul Oltenilor de Pretutindeni

Vizitati www.autoeleston.tk

Ultimele subiecte

» Reparatii injectoare common rail Delphi pentru Dacia Logan, Renault 1.5dCi, Ford
Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez EmptyJoi Mai 23, 2013 12:42 pm Scris de EndorDiesel

» Reparatii injectoare common-rail Bosch (de la 80 RON - se pot trimite prin curier)
Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez EmptyJoi Mai 23, 2013 12:40 pm Scris de EndorDiesel

» Cumpar auto pentru dezmembrari
Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez EmptyVin Apr 05, 2013 1:09 pm Scris de Acdezmembrari

» POEZIE Petruta Serban
Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez EmptySam Ian 19, 2013 2:15 pm Scris de BESTPROIECT

» Sifonarie
Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez EmptyMar Ian 15, 2013 1:48 pm Scris de Frumuselu alexandru

» CUM SA CONSTRUIESTI O CASA IEFTINA ?
Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez EmptyJoi Dec 20, 2012 4:33 pm Scris de BESTPROIECT

» CASE IEFTINE. CASE LEMN. PLANURI CASE. CASE AMERICANE.
Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez EmptyMar Dec 04, 2012 2:09 pm Scris de BESTPROIECT

» CASE IEFTINE. CASE LEMN. PLANURI CASE. CASE AMERICANE.
Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez EmptyMar Dec 04, 2012 2:09 pm Scris de BESTPROIECT

» CASE LA CHEIE- INTRE 20-40.000 EURO !!! PESTE 1000 PLANURI CASE ! CASE IEFTINE.
Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez EmptyVin Noi 30, 2012 6:28 pm Scris de BESTPROIECT

SCOALA DE SOFERI ELESTON

Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez Glitterfy0112504T673D30

SPATII COMERCIALE

Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez 79704417518

    Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez

    avatar
    andreea


    Mesaje : 29
    Data de inscriere : 15/01/2010

    Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez Empty Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez

    Mesaj  andreea Joi Ian 21, 2010 10:17 pm

    Peste la cuptor,in straturi,cu sos libanez

    Ingrediente:

    Avem nevoie de:

    -1-1,5 kg file cod
    -zeama de la 1 lamaie
    -2-3 catei de usturoi,zdrobiti
    -50 ml ulei, pentru pasta de usturoi
    -1,5 kg cartofi curatati si taiati rondele,de 0,5 cm grosime
    -2-3 cepe mari,rosii,taiate felii
    -3 ardei(rosu,galben,verde)curatati de cotor si seminte si taiati felii
    -sare(vegeta)
    -piper,proaspat macinat
    -boia
    -rozmarin
    -patrunjel verde, tocat marunt
    -2-3 foi de dafin
    -200-250 ml ulei de masline
    -200 ml vin alb

    Pentru sos libanez:

    Varianta I:

    -2-3 cesti cu iaurt natural,gros
    -2 linguri amidon(faina)
    -3-4 catei de usturoi,zdrobiti
    -1 lingurita vegeta(sare)
    -2 linguri marar verde,tocat marunt

    Varianta II:

    -Ingredientele de la varianta I,la care se mai adauga:
    -1 lingurita hrean ras
    -1 lingurita pasta de ardei rosu
    -1 lingurita zahar

    Preparare:

    Preparare:

    Se prepara o pasta de usturoi, amesestecand energic,usturoiul zdrobit cu 50 ml ulei,pana se ingroasa si devine cremoasa.
    Filerile de peste se stropesc cu zeama de lamaie,se sareaza,pipereaza,se presara cu rozmarin, pe ambele fete si se ung cu pasta de usturoi,se aseaza unele peste altele intr-un vas,cu foi de dafin printre ele,se acopera cu un capac si se dau la rece(in frigider)cel putin 1 ora.
    Intre timp se toarna 150-200 ml ulei intr-o tava pentru cuptor.
    Se pun cartofii,se amesteca,astfel incat sa fie unsi pe toate partile cu ulei.
    Se aranjeaja,formand un prim strat.
    Se condimenteaza cu sare(vegeta),piper ,se presara boia si patrunjel.
    Se repartizeaza uniform,in strat,ceapa,apoi in alt strat,ardeiul,intai cel verde,apoi,galben si rosu.
    Se stropeste cu putin ulei(25 ml).
    Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins,la foc potrivit,pentru 20-25 min.
    Se scoate tava din cuptor,se ia pentru un moment staniolul,se aseaza in strat,fileurile pregatite,se stropesc cu vin,se acopera cu folie si se da din nou la cuptor pentru 10-15 min.
    Dupa scurgerea timpului,se indeparteaza staniolui,se stropesc fileurile cu restul de ulei si se mai dau la cuptor pentru inca 5-10 min.
    Se serveste cald,avand zarzavatul pe fundul farfuriei,fileurile deasupra si sosul libanez, separat.


    - SOS LIBANEZ

    VARIANTA I

    Se incalzeste iaurtul 5 min.intr-un vas,la foc foarte mic,amestecand in aceeasi directie,pana se subtiaza.Nu lasati sa fiarba,ci doar sa se incalzeasca si sa se subtieze.
    Se iau 2-3 linguri de iaurt cu care se desface amidonul,apoi se toarna inapoi,in vasul de pe foc.
    Se adauga in acelasi timp usturoiul zdrobit,mararul tocat si vegeta.
    Usturoiul poate fi sotat in foarte putin ulei,inainte,pentru a-si lasa mai bine aroma.
    Se lasa pe foc mic,amestecand continuu,pana ce se leaga sosul.
    Se ia de pe foc si dupa racorire,se tine la rece(cel mai bine la frigider),cel putin 30 min,.inainte de a fi servit,ca sa se patrunda aromele.


    VARIANTA II

    Se procedeaza identic cu varianta I,pana la faza cand o data cu usturoiul,mararul,vegeta, se adauga si zaharul.
    Se lasa pe foc mic pana se leaga sosul,iar dupa racire se aromeaza cu hrean ras si pasta de ardei rosu,omogenizandu-se.
    Se da la frigider 30 min,inainte de servire,ca sa se patrunda aromele




    Mentiuni:

    Sosul libanez,ambele variante, se poate servi langa peste,dar si cu legume inabusite.

    Timp Preparare: 50 '
    Complexitate: redusa

      Data/ora curentă este: Joi Noi 21, 2024 4:38 pm