Rulouri de peste cu sos de vin si sofran
Ingrediente
6-8 fileuri de peste alb ( eu am avut un soi de calcan, se cheama SOLE)
50 gr somon afumat
100 gr creveti
100 gr carne de crab ( eu am avut imitatie)
1 ou
sare, piper
1/2 ceapa tocata f. marunt
2 catei de usturoi
o lingura de marar tocat
5 linguri vin alb sec
5 linguri supa de pui
Preparare:
Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz. Intr-un robotel de bucatarie se pune carnita de crab, crevetii cu sosul de ceapa, somonul afumat, un ou crud, marar tocat, sare si piper si se pulseaza pana se obtine un mousse.
Se sareaza si pipereaza fileurile de peste pe ambele parti apoi se intinde cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de peste si se ruleaza, nu f. strans. Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si se toarna pe langa amestecul de zeama de supa si vin, si se dau 20-25 min la cuptor la foc mediu.
Sos de vin si sofran
300 ml vin alb
5 boabe piper
codita de la 2-3 fire de marar ( frunzulitele se toaca separat)
2 fire de cimbru
1/2 ceapa tocata f. marunt 1 catel de usturoi strivit
4 linguri de smantana lichida
50 gr unt
sare, piper, un varf de cutit de praf de sofran (sau cateva fire)
Se fierbe vinul, boabele de piper, coditele de marar si cimbru, ceapa si usturoiul la foc foarte mic pana se reduce la 1/3. Se adauga smantana lichida, sare si piper dupa gust si se lasa sa clocoteasca, pana scade si se ingroasa. Se adauga apoi cate o lingurita de unt si se amesteca pana s-a topit complet si de-abia apoi se mai pune inca o lingurita, si tot asa pana se incorporeaza tot untul.
Se da la o parte de pe fic si se adauga praful de sofran, numai putin si o sa aiba o culoare f. galbena si un parfum deosebit. Mie imi plac tare mult condimentele de mici si am pus un varf de lingurita in sos si la fel si in umplutura pt. ca imi place amestecul de condimente.
Sos de rosii cu usturoi
2 rosii f. coapta
4 catei de usturoi
o lingura de ulei
sare
Se freaca usturoiul pisat cu sare si ulei ca la mujdei pana se face o pasta-maioneza, apoi se adauga rosiile decojite tocate foarte marunt. Se pune sosul in robotel si se pulseaza de cateva ori pana se face un piure, apoi se pune intr-o strecuratoare fina sa curga toata apa lasata de rosii.
Mentiuni:
Se servesc rulourile cu sosul alb si cel de rosii si usturoi cu garnitura de cartofi natur sau orez ( f. bun cel basmati ca e mai aromat).
Timp Preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente
6-8 fileuri de peste alb ( eu am avut un soi de calcan, se cheama SOLE)
50 gr somon afumat
100 gr creveti
100 gr carne de crab ( eu am avut imitatie)
1 ou
sare, piper
1/2 ceapa tocata f. marunt
2 catei de usturoi
o lingura de marar tocat
5 linguri vin alb sec
5 linguri supa de pui
Preparare:
Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz. Intr-un robotel de bucatarie se pune carnita de crab, crevetii cu sosul de ceapa, somonul afumat, un ou crud, marar tocat, sare si piper si se pulseaza pana se obtine un mousse.
Se sareaza si pipereaza fileurile de peste pe ambele parti apoi se intinde cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de peste si se ruleaza, nu f. strans. Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si se toarna pe langa amestecul de zeama de supa si vin, si se dau 20-25 min la cuptor la foc mediu.
Sos de vin si sofran
300 ml vin alb
5 boabe piper
codita de la 2-3 fire de marar ( frunzulitele se toaca separat)
2 fire de cimbru
1/2 ceapa tocata f. marunt 1 catel de usturoi strivit
4 linguri de smantana lichida
50 gr unt
sare, piper, un varf de cutit de praf de sofran (sau cateva fire)
Se fierbe vinul, boabele de piper, coditele de marar si cimbru, ceapa si usturoiul la foc foarte mic pana se reduce la 1/3. Se adauga smantana lichida, sare si piper dupa gust si se lasa sa clocoteasca, pana scade si se ingroasa. Se adauga apoi cate o lingurita de unt si se amesteca pana s-a topit complet si de-abia apoi se mai pune inca o lingurita, si tot asa pana se incorporeaza tot untul.
Se da la o parte de pe fic si se adauga praful de sofran, numai putin si o sa aiba o culoare f. galbena si un parfum deosebit. Mie imi plac tare mult condimentele de mici si am pus un varf de lingurita in sos si la fel si in umplutura pt. ca imi place amestecul de condimente.
Sos de rosii cu usturoi
2 rosii f. coapta
4 catei de usturoi
o lingura de ulei
sare
Se freaca usturoiul pisat cu sare si ulei ca la mujdei pana se face o pasta-maioneza, apoi se adauga rosiile decojite tocate foarte marunt. Se pune sosul in robotel si se pulseaza de cateva ori pana se face un piure, apoi se pune intr-o strecuratoare fina sa curga toata apa lasata de rosii.
Mentiuni:
Se servesc rulourile cu sosul alb si cel de rosii si usturoi cu garnitura de cartofi natur sau orez ( f. bun cel basmati ca e mai aromat).
Timp Preparare: 1 h
Complexitate: medie
Joi Mai 23, 2013 12:42 pm Scris de EndorDiesel
» Reparatii injectoare common-rail Bosch (de la 80 RON - se pot trimite prin curier)
Joi Mai 23, 2013 12:40 pm Scris de EndorDiesel
» Cumpar auto pentru dezmembrari
Vin Apr 05, 2013 1:09 pm Scris de Acdezmembrari
» POEZIE Petruta Serban
Sam Ian 19, 2013 2:15 pm Scris de BESTPROIECT
» Sifonarie
Mar Ian 15, 2013 1:48 pm Scris de Frumuselu alexandru
» CUM SA CONSTRUIESTI O CASA IEFTINA ?
Joi Dec 20, 2012 4:33 pm Scris de BESTPROIECT
» CASE IEFTINE. CASE LEMN. PLANURI CASE. CASE AMERICANE.
Mar Dec 04, 2012 2:09 pm Scris de BESTPROIECT
» CASE IEFTINE. CASE LEMN. PLANURI CASE. CASE AMERICANE.
Mar Dec 04, 2012 2:09 pm Scris de BESTPROIECT
» CASE LA CHEIE- INTRE 20-40.000 EURO !!! PESTE 1000 PLANURI CASE ! CASE IEFTINE.
Vin Noi 30, 2012 6:28 pm Scris de BESTPROIECT